пʼятниця, 12 червня 2015 р.

365 млн. гривень - на підручники від Президента

Підручники таки будуть безкоштовними

12.06.2015 16:19
У четвер 11 червня 2015 року на засіданні Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко розповів що на друк підручників для учнів 4-х та 7-х класів передбачається 116 млн грн з бюджету. Як ми вже повідомляли на сайті в 2014 році на 52 назви підручників для 6-х класів загальним накладом 4,9 млн. книжок було витрачено 89,2 млн. грн. 
 
За Законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік» було визначено, що держава забезпечує підручниками дітей пільгових категорій, зокрема, сиріт, дітей з малозабезпечених родин та інших, інвалідів.   Підручники друкуватимуться також і мовами національних меншин та для учнів спеціальних шкіл. 
А вже в пятницю 12 червня заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, на брифінгу заявив, що Президент України ініціює законопроект, що передбачає збільшення витрат на друкування підручників, щоб кожна українська родина мала безкоштовні підручники.
 
Додатково буде виділено 365 млн. грн. на видання підручників для середніх шкіл.  “Додаткові кошти спрямовуватимуть у ті регіони, де існує найбільша потреба, і на друк тих підручників, яких не вистачає. Сільські школи насамперед отримають ці підручники”, – зазначив Р.Павленко.
 
На сьогодні основна частина підручників у школах безкоштовна, проте деякі видання батьки купують за власні кошти.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/pidruchniki-taki-budut-bezkoshtovnimi1/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар