понеділок, 29 червня 2015 р.

Англійська як обовязкова ДПА в 2016 році!???

ЗНО в 2016 р.: українська і англійська - обовязково та інші новації

29.06.2015 11:00
Про такі новації ЗНО-2016 заявив на своїй сторінці у facebook  заступник міністра освіти і науки Павло Полянський. 
Вже нікого не дивує, що  проведення ДПА у формі ЗНО для випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти - це норма! 
Однак зараз ведеться попереднє обгворення про розширення кола предметів на ЗНО і ДПА. В ході  наради зі спеціалістами МОН та УЦОЯО, яку провели Павло Полянський з директором УЦОЯО Ігорем Лікарчуком було вирішено запровадити дворівневі тести з іноземних мов (на рівні B1 для випускників звичайних масових шкіл; на рівні В2 - спеціалізованих шкіл та з поглибленим вивчення предмету) та математики (для випускників звичайних масових шкіл - тести одного рівня складності, для випускників фізматліцеїв та класів з поглибленим вивчення математики - іншого) для ДПА у формі ЗНО у 2016 р. 
"Тут видається, є 2 немалощначущі аспекти, - заявив заступник міністра: 1. У випускників різними були можливості для опанування предметів (різна кількість уроків, різні навчальні плани й програми, різного рівня вчителі із різною оплатою), різна навчальна база, врешті-решт, на їхнє навчання з коштів платників податків вилілялися різні суми). На однаковому рівні вимагати володіння іноземною і порівнювати випускника звичайної школи і спеціалізованої - не зовсім справедливо. 2. Різні університети й на різні спеціальності потребують сертифікатів різної "ваги". Для одних, до прикладу лінгвіністичних, університетів сертифікат рівня В2 є мінімально необхідним, а для інших, непрофільних, достатньо на рівні В1. Такий формат, вважаємо, був би і більш раціональним, і більш м'яким у перехідний рік, і більш справедливим щодо учнів та їхніх вчителів". 
Остаточне рішення буде прийнято на колегії МОН України у пятницю 3 липня. Доповідатиме це питання директор УЦОЯО І.Лікарчук. Як варіант:  державна й іноземна мови - обов'язкові. А на вибір учнів: математика чи історія України. Правда в такому випадку деяким абітурієнтам доведеться здавати на ЗНО пять предеметів: три обовязкові і два профільні.  


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/zno-v-2016-r-ukrajinska-i-anglijska-obovyazkovo-ta-inshi-novatsiji/

1 коментар:

  1. Дякую за інформацію!
    Доречі, чи тут хтось готувався в онлайні до ЗНО - http://online.zno.ua/ ?

    ВідповістиВидалити