неділя, 14 вересня 2014 р.

Реформи в загальній середній освіті

Новий Закон "Про освіту": оптимізація мережі шкіл та навантаження вчителів

Webnode
14.09.2014 16:58
Під час виступу в Українському кризовому медіа-центрі під час брифінгу Міністр освіти і науки Сергій Квіт розповів, що зараз триває робота над рамковим законом «Про освіту», значна увага в якому приділяється середній та професійно-технічній освіті.
Серед першочергових завдань системи середньої освіти очільник відомства назвав оптимізацію мережі шкіл, збільшення зарплат вчителів, вирішення питання щодо навантаження вчителя, тощо.
Говорячи про моделі реформування професійно-технічної освіти, Міністр навів приклади Німеччини та Нідерландів: «Нідерланди – це найцікавіша та найуспішніша в Європі країна з організації профтехосвіти. Наприклад, Прем’єр-міністр Королівства Нідерландів викладає в ПТУ в Гаазі, а це вважається престижним як для ПТНЗ, так і для нього. Ми будемо брати на озброєння процес організації голландської професійно-технічної освіти».


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/novij-zakon-%22pro-osv%d1%96tu%22%3a-optim%d1%96zats%d1%96ya-merezh%d1%96-shk%d1%96l-ta-navantazhennya-vchitel%d1%96v/

Немає коментарів:

Дописати коментар