понеділок, 14 липня 2014 р.

18 чи 24 години - учительська ставка

Ставка у вчителів - 18 чи таки 24 години?

14.07.2014 15:57
Питання розміру ставок (педагогічного навантаження) учителів України було незмінним вже багато десятиліть, ще з далеких радянських часів.
Але останні півроку - чи навіть більше, педагогічними колективами загальноосвтніх навчальних закладів України, час від часу, проходить якась непевна хвиля запитань. А якою ж буде ставка в учителя - 18, 20, 24 чи навіть 30 годин?
Міністерство освіти і науки України вже декілька разів заспокоювало громадськість. Однак, напевно, не все так гладко в "нашому освітянському королівстві"
На минулому тижні у середу 9 липня, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник міністра освіти Павло ПОЛЯНСЬКИЙ  знову у стінах МОН України говорилось про питання педагогічного навантаження українських вчителів. 
Як видно, всі ці хвилювання українських педагогів мають місце бути і продукує їх Місія МВФ, яка консультує наш уряд. 
"Відпрацювали позицію МОН щодо рекомендацій Місії МВФ. Заперечили проти збільшення педнавантаження педагогів, зокрема з 18 до 24 годин на тиждень для вчителів, - розповів Павло Броніславович, - оскільки це призвело б до скорочення третини вчителів (з 610 тис. ставок до 201,3 тис. ставок; 7,7 млрд грн.) та третини викладачів ПТНЗ й ВНЗ I-II р.а. (з 31,2 тис. до 10,3 тис.; 0,4 млрд грн.). 
«Економія» в обсязі 8,1 млрд грн. мала б наслідком зникненням багатьох шкіл і ПТНЗ, фактичного скорочення зарплат педагогів, значного збільшення навантаження на тих, хто б залишився працювати, зменшення часу, який педагоги мали б приділяти самоосвіті, й поповнення армії безробітних однією з найбільш освічених та інтелектуально розвинених категорій суспільства.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/stavka-u-vchitel%d1%96v-18-chi-taki-24-godini-/

Немає коментарів:

Дописати коментар