неділю, 6 березня 2016 р.

В опорній школі (hub-schools) буде навчатись 360 учнів з навколишніх шкіл :: Гриценко Андрій Петрович

В опорній школі (hub-schools) буде навчатись 360 учнів з навколишніх шкіл ::



Умови створення опорних шкіл стало темою засідання уряду на якому виступив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.
На сьогодні налічується 613 шкіл І-ІІ ступенів, де навчаються менше 25 учнів з 1-го по 9-й класи. Вартість навчання одного учня в таких школах коштує державі понад 50 тисяч гривень на рік при середній розрахунковій вартості навчання одного учня по країні в 9 тис. 100 грн.
Єдиний вихід - створення опорних шкіл.  Така школа здебільшого налічуватиме 360 учнів, щонайменше два класи в кожній паралелі. Йдеться про 3-5 шкіл із тих, які є на території та не менше трьох його філій. В опорній школі має бути досвідчений директор, кваліфікований педагогічний колектив, гарна матеріально-технічна база. Крім того, передбачається, створення  відповідної інфраструктури з можливістю підвезення учнів і вчителів із базової школи до опорної. Також, директор опорної школи відповідатиме за якість підготовки педагогічних кадрів і якість освіти, що є в опорній школі та її філіях", – пояснив Павло Хобзей.

Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/v-opornij-shkoli-hub-schools-bude-navchatis-360-uchniv-z-navkolishnikh-shkil/

Немає коментарів:

Дописати коментар