понеділок, 21 березня 2016 р.

Учителі світу отримують в 30-68 разів більшу зарплату українських колег :: Гриценко Андрій Петрович

Учителі світу отримують в 30-68 разів більшу зарплату українських колег ::Фахівці інтернет-видання «Трибуна» порівняли посадові оклади учителів України, Швейцарії, Данії та Франції.

За основу порівняльного аналізу взято результати Міжнародного дослідження систем викладання й навчання, яке провела Організація економічного співробітництва та розвитку (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD).
За результатами дослідження виявилося, що  річний оклад вчителя у Швейцарії складає 68 тисяч доларів, вчителя у Франції —33 тисячі доларів, вчителя у Данії  —  41 тисячу доларів.
Учитель в Україні, маючи півтори ставки, отримує за місяць близько 2 тисяч гривень. За рік — 24 тисячі. Якщо додати сюди премії, оплату гуртків (хоча не кожен вчитель має години гурткової роботи), то зможемо дотягнути до 1 тисячі доларів . Тож знову маємо зарплатню прірву —  порівняно з Данією це у 40 разів менше.

Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/uchiteli-svtiu-otrimuyut-v-30-68-raziv-bilshu-zarplatu-ukrajinskikh-koleg/ Гриценко Андрій Петрович

Немає коментарів:

Дописати коментар