середа, 5 листопада 2014 р.

У Сербії страйк вчителів

Вчителі Сербії провели одноденний страйк

Webnode
05.11.2014 17:52
В кінці жовтня 2014 року чотири профспілки Сербії організували одноденний страйк в багатьох школах у всій країні в рамках серії протестних акцій, запланованих на жовтень. 

Понад 3 тисячі вчителів взяли участь в акції, вимагаючи, серед іншого, виключити сферу освіти з планованих заходів з урізування заробітної плати. За словами керівництва Профспілки вчителів Сербії, сербської членської організації Європейського комітету профспілок освіти, матеріальні умови в сфері освіти після 2008 року значно погіршилися, а середня заробітна плата вчителів нині є нижчою, ніж середня заробітна плата службовців в Сербії. 

20 жовтня 2014 року ЄКПО направив лист зі словами солідарності вчителям Сербії, а також лист зі зверненням до Сербському уряду. 

Європейський комітет нагадав Міністерству освіти Сербії про його відповідальність в якості соціального партнера і закликав налагодити з профспілками вчителів конструктивний соціальний діалог, націлений на вироблення спільних кращих рішень в сфері освіти з урахуванням довгострокової перспективи підвищення якості освіти для всіх жителів Сербії. 

ЄКПО продовжує стежити за ситуацією і підтримує сербську членську організацію в її боротьбі за гідну заробітну плату і соціальну справедливість в їхній країні.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/vchitel%d1%96-serb%d1%96i-proveli-odnodennij-strajk/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар