вівторок, 5 квітня 2016 р.

Кращі веб-сайти навчальних закладів України :: Гриценко Андрій Петрович

Кращі веб-сайти навчальних закладів України 5 квітня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун відбулося нагородження переможців VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу.

За словами Голови Правління Інтернет асоціації України Олександра Федієнко, конкурс проводиться Інтернет Асоціацією України вже вшосте та з кожним роком стає популярнішим серед навчальних закладів. Так, в цьому році організатори конкурсу отримали 1 842 заявки від навчальних закладів України. У порівнянні з минулим роком кількість робіт зросла майже утричі. «Це свідчить не тільки про зростання кількості веб-сайтів українських навчальних закладів, а й про їх відношення до новітніх технологій», - підкреслив Олександр Федієнко. За його словами, сьогодні важливо побудувати інформаційну систему, де громадяни будуть ближчими до освіти, а конкурс допомагає цьому.
Конкурс на кращий веб-сайт проводиться у п’яти номінаціях: веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу); веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи); веб-сайти дошкільних навчальних закладів; веб-сайти позашкільних навчальних закладів (будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси, тощо); веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів.
Також додатково сайти оцінювалися у номінації «Вебометричний рейтинг», тобто в автоматизованому режимі визначалися показники доступності матеріалів веб-сайтів через пошукові системи та показники їх згадуваності.
Переможці конкурсу:
У номінації «Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (місто)»:
1 місце - Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 37 Криворізької міської ради Дніпропетровської області (http://kzsh37.dp.ua/).
2 місце - Політехнічний ліцей Національного технічного університету України «КПІ» м. Києва (http://www.pl.kpi.ua/).
3 місце - Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат – школа мистецтв) (http://portal.prolisok.org/).
1 місце за вебометричним рейтингом - Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат – школа мистецтв) (http://portal.prolisok.org/).


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/krashchi-veb-sajti-navchalnikh-zakladiv-ukrajini/

Немає коментарів:

Дописати коментар