понеділок, 7 грудня 2015 р.

Через брак коштів недрукуються нові підручники

Підручники будуть лише з нового року

07.12.2015 18:49
У понеділок 7 грудня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт виступив у Клубі Кабінету Міністрів України під час звіту гуманітарного блоку членів Уряду щодо виконання Програми діяльності  
Він, зокрема, назвав новий термін появи нових підручників:  були затримки з коштами, але «зараз проведені тендери та з нового року підручники потраплять до школи».
 
Міністр зауважив, що вперше в Україні був проведений онлайн-конкурс підручників, де вчителі обирали підручники, за якими вони навчатимуть дітей. 
 
Зовсім інший підхід до мережі загальних середніх  навчальних закладів. Сергій Квіт зазначив, що малокомплектні школи не дають належної якості. Разом з тим, в сільській місцевості початкова школа лишається там, де дитина народилася та мешкає. «Ми йдемо шляхом створення опорних шкіл. Там, де школи в районі, або в селах закриваються, створюються опорні школи з належним професійним, матеріально-технічним і транспортним забезпеченням», - наголосив Міністр. За словами Сергія Квіта, Уряд в цьому році виділив 100 млн гривень на оснащення кабінетів фізики і хімії, а в наступному році плануються значні бюджетні асигнування на придбання автобусів. «Це передумови для створення опорних базових шкіл», - додав Міністр.
 
Як зазначив Сергій Квіт, мережа професійних навчальних закладів повинна відповідати потребам ринку праці. Тому новий закон «Про професійну освіту», підготовлений Урядом, передбачає створення регіональних обласних рад стейкхолдерів. Саме на регіональному рівні  представники з регіонів будуть приймати рішення, які спеціальності потрібні в області, і як їх розвивати.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/pidruchniki-budut-lishe-z-novogo-roku/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар