середа, 14 жовтня 2015 р.

14 жовтня - День захисника України (День захисників Вітчизни)


Як свято, цей День прийшов на зміну не менш популярного колись всенародного Дня Червоної Армії. Радянська держава не «балувала» свій народ великою кількістю всіляких свят і пам’ятних дат. 

В Україні День захисників Вітчизни закріплений на підставі Указу Президента незалежної України № 202/99 від 23 лютого 1999 року в переліку пам’ятних дат і професійних свят.

Однак останні події початку 2014 року і неоголошена війна Росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства.

Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14 жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). Цим же Указом визнається таким, що втратив чинність попередній Указ Президента України від 23 лютого 1999 №202.


У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! 


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/a14-zhovtnya-den-zakhisnika-ukrajini-den-zakhisnikiv-vitchizni/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар