вівторок, 5 травня 2015 р.

Закриваються філії ВНЗ та окремі спеціальності

В Україні 118 філій ВНЗ будуть позбавлені ліцензій

Webnode
05.05.2015 16:24
Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час зустрічі з викладачами Ужгородського національного університету. Передусім це ті, які не надають якісної вищої освіти.
Також Сергій Миронович нагадав, що з 2016 року набере чинності  перелік галузей знань і спеціальностей, розроблений Міністерством освіти і науки. "Це було дуже непросто. Укрупнення призвело до скорочення переліку. Цей перелік працюватиме вже з 2016 року. Хтось може не знайти своєї спеціальності у цьому переліку, однак це не означає, що його кафедра закривається", – наголосив міністр.

За словами міністра, університет самостійно формуватиме свої навчальні плани, одержуватиме ліцензію на спеціальність, акредитуватиме освітню програму.

"Ідеться про розширення прав самого навчального закладу, тому ніякої трагедії у зменшенні переліку спеціальностей немає", - зазначив міністр.

Він також зазначив, що на Заході кількість предметів менша, оскільки якість вишу визначається результатами наукових досліджень, а щоб займатися науковою діяльністю викладач повинен мати для неї час. Відповідно, аудиторне навантаження студентів теж зменшуватиметься: кожна кафедра може представляти курси на вибір.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/v-ukrajini-118-filij-vnz-budut-pozbavleni-litsenzij/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар