субота, 27 грудня 2014 р.

Кабмін робить вчителів бідними - без надбавок

Вчителі - без надбавок за стаж, класне керівництво і зошити та оздоровчих (бажання Кабміну)

Webnode
24.12.2014 13:33
У понеділок 22 грудня 2014 року Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 1577 «Про внесення змін до деяких законів України та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». 
У разі прийняття законопроекту 1577 будуть скасовані: 
  1. Фіксовані розміри оплати за окремі види педагогічної діяльності - за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування майстернями, навчальними кабінетами, навчально-дослідними ділянками тощо. Умови оплати праці працівників встановлюватимуться Кабінетом Міністрів України. 
  1. Законодавчі гарантії щодо розмірів надбавок за вислугу років, надання допомоги на оздоровлення при виході у відпустку, виплати винагороди за сумлінну працю, підвищень за наукові ступені та вчені звання. З набуттям чинності Закону розміри та умови встановлення надбавок і доплат визначатиме КМУ. 
  1. Норми Закону України «Про освіту»щодо обов’язковості повної загальної середньої освіти. Повна загальна середня освіта в Україні може отримуватися у різних типах навчальних закладів. 
  1. Державні гарантії щодо забезпечення педагогічних працівників сільської місцевості та пенсіонерів з їх числа безоплатним користуванням житлом з освітленням і опаленням. 
  1. Норми Закону України «Про вищу освіту», згідно з якими дослідницький університет має право отримувати базове фінансування на провадження наукової діяльності в обсязі не менш як 25 відсотків коштів, що передбачаються на його утримання. 
  1. Норми, відповідно до яких Національний вищий навчальний заклад має право отримувати на пріоритетних засадах кошти для провадження наукової і науково-технічної діяльності, проведення фундаментальних та прикладних наукових досліджень, виконання наукових програм, проектів державного значення в обсязі не менш як 10 відсотків коштів державного бюджету, що виділяються на його утримання. 
       Окрім того: 
  1. Ліквідуються методичні кабінети та науково-методичні установи, підпорядковані місцевим органам управління освітою. 
  1. Запроваджуються норми, відповідно до яких лише органи місцевого самоврядування забезпечують пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому. 
  1. Знижується розмір пенсій науковим та науково-педагогічним працівникам до 60% заробітної плати. 
  1. Безкоштовним харчуванням за рахунок видатків з місцевих бюджетів забезпечуватимуться учні 1-4 класів комунальних загальноосвітніх навчальних закладів лише з числа дітей сиріт, дітей-інвалідів, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей. 
  1. Збільшується частка оплати за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі, яку вносять батьки або особи, які їх замінюють з 50 до 60 відсотків (у міській місцевості) та з 30 відсотків до не менше 40 відсотків (у сільській місцевості) від вартості харчування на день. 
  1. Встановлюється Кабінетом Міністрів України розмір плати за навчання в дитячо-юнацьких спортивних школах. 
  1. Проведення індексації грошових доходів населення у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на відповідний рік. 
Окрім законопроекту № 1577 ризики для освітян містить також п. 7 Прикінцевих положень проекту Закону України про Державний бюджет України на 2015 рік (реєстр. № 1000 від 23.12.2014). 
А саме, норми та положення освітнього законодавства щодо харчування в навчальних закладах; права на отримання повної загальної середньої освіти; відкриття шкіл у сільській місцевості; гарантій педагогічним, науково-педагогічним працівникам; бюджетних  асигнувань на  освіту  в розмірі не меншому 10% відсотків національного доходу; пільгового проїзду учнів та студентів; встановлення доплат за класне керівництво, завідування кабінетом, перевірку зошитів; наповнюваності груп у ДНЗ; навантаження вихователів ДНЗ; норми Закону України «Про вищу освіту» застосовуватимуться в межах наявних фінансових ресурсів та у порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.


Детальніше тут: http://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/vchitel%d1%96-bez-nadbavok-za-stazh%2c-klasne-ker%d1%96vnitstvo-%d1%96-zoshiti-ta-ozdorovchikh-%28bazhannya-kabm%d1%96nu%29/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар